De slagwerkgroep

 

Slagwerkgroep

Sinds 1959 was binnen de muziekvereniging een  slagwerkgroep actief. Dit onderdeel bestond in 2010 uit 10 enthousiaste leden en stond onder leiding van Wim Vermeulen.

Sinds 2009 was er een eigen opleiding waar de leerlingen bekend werden gemaakt met de techniek en de basisfiguren. Na deze interne opleiding kon al worden meegespeeld in de slagwerkgroep. Daarnaast was er een mogelijkheid  om tijdens individuele lessen door een docent, verder te gaan studeren voor een A diploma slagwerk binnen de leerlingenopleiding van de vereniging.

Naast de diverse trommels  was ook een aantal Mallet instrumenten beschikbaar zoals Marimba’s en een Xylofoon. Dit  bood mogelijkheden om melodie instrumenten te gebruiken in het repertoire. 

Doordat het leden aantal steeds verder terugliep moest het bestuur in 2014 besluiten om het onderdeel op te heffen en zo kwam een eind aan een tijdperk binnen de vereniging. De drumband heeft bloeiende tijden gekend met vele hoogtepunten en het was dan ook met pijn in het hart dat de vereniging deze beslissing moest nemen.