Overzicht activiteiten jubileumjaar 2009

Januari

Nieuwjaarsreceptie 3 januari
Aan het begin van het jaar van het 110 jarig bestaan van de vereniging, verzamelde het harmonie orkest zich om een gratis concert te geven in Muziektheater “De Ontmoeting”.  Aansluitend namern de leden van de vereniging deelaan een gezamenlijke maaltijd om het jaar in te luiden.

Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 5 januari
Op uitnodiging van de Gemeente Rozenburg was UDI aanwezig op de receptie in het gemeentehuis om daar een tweetal nummers ten gehore te brengen en de vereniging te presenteren.

April

Jubileumconcert met Danny de Munk op 18 april
De gebruikelijke uitvoering waarin alle onderdelen zich presenteren, werd opgebouwd rond het optreden van een bekende artiest. Danny de Munk geniet landelijk bekendheid door zijn zangtalent, maar ook doordat hij in diverse theaterproducties en een film te zien is geweest. UDI verzorgde de muzikale begeleiding van Danny en de majorettes omlijstten de show met dansoptredens. 

Video-opnamen zijn te zien op de video pagina van deze site

Koninginnedag op 30 april
Zoals gebruikelijk begeleidde UDI de opening van de feestelijkheden op het Raadhuisplein muzikaal.

Mei

Dodenherdenking op 4 mei
UDI begeleidde de Stille Tocht en bracht enkele muziekstukken ten gehore.

Juni

6e RozenMud Dweilfestival op 13 juni
De succesvolle dweilband, de Mudband die bestaat uit leden van alle UDI onderdelen, organiseerde voor de 6e keer de muzikale opluistering van de Wielerronde met behulp van andere dweilbands.
Op het evenemententerrein stonden enkele podia klaar om de bandjes de gelegenheid te geven uit hun muzikale bol te gaan. Rond 16.00 uur was er een grote finale op de finishlijn van het wielerparcours waar alle bandjes gezamenlijk voor een luisterrijk eind zorgden.

DruMa festival op 20 juni
Jaarlijks wordt een festival georganiseerd voor drumbands en majorettekorpsen. De organisatie hiervan berust bij het VPR waarin alle verenigingen uit de regio Voorne- Putten en Rozenburg zitting hebben. Dit jaar had UDI de organisatie op zich genomen en vond  het festival plaats in sporthal "De Rozet". In nauwe samenwerking met de Gemeente Rozenburg werd ook een buitenoptreden van de deelnemende bands georganiseerd. De optredens van de deelnemers werden beoordeeld door een deskundige jury.

Afsluiting leerlingenjaar
In juni presenteerdeb de leerlingen van de diverse opleidingen, hun vorderingen  aan de vereniging en hun familieleden.

Juli

Concert voor de zomervakantie
Sinds enkele jaren maakt UDI er een gewoonte van om voor de zomerperiode een gratis concert te geven voor iedereen die wil komen. Bij mooi weer wordt dit uitgevoerd voor het Muziektheater en anders binnen.

November

HaFaBra festival op 7 november
Ook het festival voor Harmonie, Fanfare en Brassbands werd onder auspiciën van VPR (overleg Voorne Putten en Rozenburg waar UDI bij aangesloten is) georganiseerd. De aangesloten muziekverenigingen uit de omgeving voerden enkele stukken uit om zich door een jury te laten beoordelen.