Nieuws

Paasblaas geslaagd

Op 22 maart 2013 organiseerde de leerlingenopleiding een Paasblaas waarin de leerlingen konden laten horen wat zij hadden geleerd. In de zaal natuurlijk familie en een aantal leden van UDI.

Tim Quack speelde samen met docent Andre een duet op de trompet. Andre kon daarna nogmaals aantreden tijdens de presentatie van Lisanne Verhage op trompet. Tot slot nog het begeleiden van Tineke Quack op hoorn.

Rianne van Stappen betrad met docent Charles het podium met de saxofoon en speelde een stuk uit een opera.

Nick Caris begeleidt Wouter Brobbel als docent op trompet en Wouter speelde twee stukken. Nick was net door een kaakchirurg onder handen genomen en kon zelf niet spelen, dus Wouter stond er alleen voor en dat deed hij erg goed.

Ter afsluiting presenteerde docent Luc  de slagwerkleerlingen Pim Evenhuis, Ruben Swagermann en Wouter Michawitz. Ruben speelde mallet.

Na enkele korte stukjes alleen of met tweeën,  speelden de drie met Luc samen een samba waarbij twee bierflesjes een belangrijke rol speelden.

Zij werden met een kleine steeksleutel onder handen genomen door Ruben. Als ondersteuningsinstrument bij de grote trom, bongo’s en een snaredrum deden de flesjes het goed.

Een leuk uurtje muziek en een mooi verenigingsmoment. Foto's staan op de fotopagina.

Video op Youtube: http://youtu.be/NadE6pQ6luk


 

Instrumentenparade

In november 2012 werd een instrumentenparade georganiseerd in het kader van het Windkracht 6 project. Op 13 en 20 november kwamen leerlingen van de Phoenix,  De Rozenhorst, De Regenboog en De Rank naar de Koninginnelaan.

De theater deuren van Muziektheater De Ontmoeting gingen om 13.00 uur open en de kinderen v kwamen naar binnen. Het was onmiddellijk een  gezellige drukte in de zaal en toen de 78 kinderen op hun stoel zaten begon de middag met alle deelnemers met het lied Blaasmuziek is Cool.

De groep werd in drieën verdeeld waarna de drie liederen, de Houtblazers, de Koperblazers en de Slagwerkers uit het project Windkracht 6 werden gezongen. Na ieder lied ging een deel van de kinderen naar één van de workshops(hout,- koper,-en de slagwerk workshop. Één zo’n workshop duurde 20 minuten, waarna er werd gewisseld.

 
   

De kinderen vonden het geweldig, overal waren instrumenten te zien en de kinderen mochten deze ook proberen. En natuurlijk waren er ook de vrijwilligers van UDI die achtergronden en werking van de diverse instrumenten vertelde. In de slagwerk workshop was het actief meedoen. De kinderen moesten in een kring gaan staan waarna volop met ritmes werd gewerkt.  Alle kinderen en de juffen deden enthousiast mee.

 
   

De eerste Instrumenten Parade van UDI vloog voorbij en de kinderen gingen vrolijk en enthousiast naar school terug met een brief waarin informatie over de open repetities.


12 december 2010
Kerstafsluiting leerlingenopleiding

Ouders, broertjes en zusjes opa’s en oma’s, ze waren er allemaal om hun (klein)kinderen, broertje of zusje te zien musiceren tijdens de kerstafsluiting van de leerlingenopleiding van UDI. Dit gebeurde in de achterzalen van Muziektheater De Ontmoeting, de thuishaven van de opleiding. Docenten en leerlingen vormden een eenheid bij de optredens die werden verzorgd. Mooi om te zien hoe de docenten de leerlingen er toe brengen om er iets moois van te maken. Allen hadden stukjes ingestudeerd uit de lesboeken met begeleiding op de cd’s die bij het lesmateriaal beschikbaar zijn.

Maar ook begeleiding met piano en gezamenlijke optredens van leerlingen met leden en docenten konden we op deze afsluiting bewonderen en beluisteren. Allen hadden een gezonde spanning om hun stukjes ten gehore te brengen, en dat is ook een onderdeel van de opleiding om zich te presenteren. Eens moet het er van komen dat naar je wordt geluisterd met publiek in de zaal of waar dan ook. De leerlingen zetten hun beste beentje voor zo ook het samenspeel groepje wat ook op deze avond een optreden verzorgde.

Een uurtje muziek vloog voorbij en werden aan het einde naar voren gehaald voor een hartelijk applaus van de aanwezigen. Zij ontvingen net als de docenten een presentje voor de kerst en werden bedankt voor hun inzet. Met warme chocolade melk en wat lekkers was het na de optredens nog even napraten en genieten van deze afsluiting. De opleiding gaat vakantie houden om op 7 januari 2011 weer van start te gaan.


 

 

9 juni 2010
Bingo middag

Woensdag 9 juni is er een bingo middag voor alle leerlingen van de opleiding gehouden. Rond half 2 kwamen de eerste leerlingen binnen in theater De Ontmoeting, de opkomst was goed. Nadat de prijzen waren uitgestald werd de middag geopend. Het is de muziek bingo die op de dvd van Windkracht 6 staat, het project waar UDI de scholen mee af gaat, waar deze middag mee gespeeld word. Eerst werd uitgelegd hoe de muziek bingo in zijn werk gaat, waarna het dan echt kon beginnen. De eerste ronde werd er nog verteld welk instrument er op het beeld van de laptop voor kwam, de tweede ronde konden de kinderen dit zelf verzinnen. Gelijk een goede oplossing om de instrumenten goed te leren. De kinderen waren laaiend enthousiast en eerst was het stil maar naar mate de kaart vol raakte steeg de spanning en het lawaai. De eerste bingo’s vielen en er werden leuke prijzen weggepakt. Tussen de rondes door werd er limonade en een snoepje en later nog een zakje chips genuttigd. Tegen 15.45uur waren alle prijzen weggegeven en keken we tegen blijde gezichten van de leerlingen, iedereen had prijs. Het is een geslaagde middag geworden.

 

6 juni 2009
Geslaagd A-diploma KNFM muziekexamen

Vorig week mochten we melden dat er twee geslaagden waren op het theorie examen op 30 mei van de KNFM (Koninklijke Federatie van Muziekverenigingen). In het persbericht ook een aankondiging dat Tim Brinkman zaterdag 6 juni op mocht gaan voor zijn praktijkexamen ongestemd slagwerk. In Naaldwijk werd Tim flink aan de kaak gevoeld over zijn kennis voor het A-Diploma HaFabra. Samen met zijn docent Michel Mookhoek konden zij na afloop elkaar de hand schudden en met een 8,5 de reis naar Rozenburg opgelucht inzetten. UDI is trots dat weer een leerling uit de eigen opleiding een landelijk erkend diploma heeft behaald wat de leerling verrijkt maar ook de vereniging die haar vruchten op deze manier plukt van de jaren lange inzet voor haar eigen gebruik van deze opleiding. Wij feliciteren Tim maar ook docent Michel met het behaalde resultaat!
Het bestuur van UDI

 

30 mei 2009
Geslaagden in UDI’s leerlingen - opleiding

Zaterdag 30 mei 2009 werden in Pijnacker theorie-examens afgenomen door de KNFM(Koninklijke Federatie van Muziekverenigingen). Uit de eigen UDI opleiding waren Ton Möhlmann(tenorsaxofoon) en Tim Brinkman(ongestemd slagwerk) afgevaardigd om op dit examen deel te nemen. De twee kandidaten waren de afgelopen weken op dit examen voorbereid door docent Ellen baksteen die afgelopen zaterdag na het horen van de uislagen trots mocht zijn op beide heren. Voor het theorie A-examen mocht Ton met een 10 en Tim met een 8 tevreden huiswaarts keren en ook dank uitbrengen naar de docenten Charles de Heij en Michel Mookhoek die zeker een even groot deel aan dit succes hebben bijgedragen. Al met al weer een mooi moment voor UDI en haar opleiding.