Harmonie

Uitspanning Door Inspanning

Algemeen

De harmonie bestaat momenteel uit 41 enthousiaste leden en staat onder de inspirerende leiding van Ellen van den Berg. De leden zijn woonachtig op Voorne-Putten-Rozenburg.

De repetities zijn op dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur en worden gehouden in Muziektheater De Ontmoeting. De harmonie heeft een zeer gevarieerd repertoire van licht klassiek tot de huidige top40 muziek. Met name door de succesvolle leerlingenopleiding binnen de vereniging zijn de laatste jaren ook veel jongeren lid geworden van de harmonie. Het instrumentarium omvat klarinetten, fluiten, piccolo's, trombones, slagwerk, trompetten, kornetten, hoorns, euphoniums, bastuba's en saxofoons. Nieuwe leden zijn vanzelfsprekend altijd welkom!

 

Optredens

Met de opkomst van de industrie rondom Rozenburg werden vele fabrieken en tewaterlatingen op de scheepswerf van Verolme in de Botlek met muziek opgevrolijkt. Later is het aantal optredens toegenomen en meer divers geworden. Op dit moment verzorgt de harmonie concerten binnen èn buiten Rozenburg, omlijst Koningsdag en  Dodenherdenking met muziek.

Elk jaar in het voorjaar wordt een spetterende uitvoeringsavond gegeven voor donateurs en overige belangstellenden. De harmonie musiceert regelmatig samen met verschillende koren. Tevens levert de harmonie ieder jaar haar bijdrage aan het Eilandenfestival. Dit is een festival voor muziekverenigingen afkomstig van Voorne-Putten-Rozenburg, waarbij iedere vereniging wordt beoordeeld op haar muzikale kunnen.